Pontosan két éve volt történelmi csúcson a bitcoin

Pontosan két éve volt történelmi csúcson a bitcoin
Illusztráció: CardMapr.nl / Unsplash

Pontosan két éve, 2021 november 10-edikén érte el eddigi történelmének legmagasabb árfolyamát a bitcoin, mely tavalyelőtt 69044 amerikai dollárért cserélt gazdát.

A bitcoin ciklikussága egy jól ismert jelenség, a bitcoin első évtizede alatt kirajzolódott egy ismétlődő mintázat, melynél az újabb helyi csúcsokat körülbelül 4 éves távolságokban mérhetjük. A bitcoin cikluselmélete szerint a kriptovaluta legmagasabb értékét a jelenlegi bitcoin ciklusban 2025 október vége - november eleje körül fogja elérni, ez a tipp mára már a közvélekedés része.

Elemzők szerint a tavalyelőtti bitcoin rali idejekorán abbamaradt, 2021-ben a legtöbben (köztül például a stock-to-flow modelről ismeretes Plan B vagy Cathie Wood is) százezer dollár feletti árfolyamokat prognosztizált.

A százezer feletti tippeket a levegőben lévő likviditási problémák, kriptócégek becsődölése és a Terra/Luna összeomlása miatt idejekorán temetni kellett.

Az aktuális bitcoin ciklusban a következő felezés jövő áprilisban várható.

A bitcoin ciklikusságát ábrázoló logaritmikus rainbow chart
A bitcoin ciklikusságát ábrázoló logaritmikus rainbow chart - forrás: blockchaincenter.net
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi