OKX bemutató és vélemények

OKX bemutató és vélemények
Az OKX kereskedési felülete

Az OKX egy nemzetközi kriptovaluta tőzsde, ami a világ szinte minden pontjáról elérhető, beleértve Magyarországot is. Az OKX az elmúlt nyolc év alatt az egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdévé nőtte ki magát, 2024 februári adatok szerint már körülbelül 50 millió felhasználóval rendelkezik.

Az OKX legfőbb funkciói

  • befizethetsz és kivehetsz mind hagyományos (fiat) pénzt, mind kriptovalutát
  • vásárolhatsz bitcoint vagy más kriptovalutákat
  • lehetőséged van spot tradingre és tőkeáttétes future kereskedésre
  • használhatod az OKX DEX-et, ami az OKX kriptótőzsde decentralizált váltója (ez az OKX saját láncán, az OKC-n fut)

Mik a kereskedési díjak?

Spot kereskedési díjak (azok számára, akik nem gyakorlottak a kriptó kereskedésben, ide értjük például a bitcoin vásárlás vagy eladás díját is): A spot kereskedésért a platform 0.08% és 0.1% közötti összeget számol fel. 0.08% abban az esetben, ha az ajánlati könyvbe új ajánlat kerül (maker fee), 0.1%, ha meglévő ajánlatot teljesítes (taker fee).

Határidős kereskedési díjak: 0.02% és 0.05% között a konkrét futures eszköztől függően, kedvezményekkel 0.015%-ra csökkenthető

Opciós kereskedés: 0.02% és 0.03% között, ez kedvezményekkel 0.015%-ra csökkenthető

Megéri-e az OKX-et használni?

Az OKX saját tapasztalatom szerint nem nagyjából egyenlő kereskedési díjakat biztosít a konkurens kriptótőzsdékkel, és a klasszikus ajánlati könyves kereskedési felületben, valamint az elérhető pénzügyi termékek körében sincs nagy különbség.

Egy dologért javaslom az OKX-et, az az elérhető kriptovaluták köre. Az OKX-en több apróbb token fellelhető, melyek más kriptótőzsdéken nem. Azok számára, akik aktívan keresik az új feltörekvő projekteket, az OKX jó választás lehet.

Egyéb befektetésre, mint például klasszikus bitcoin vagy ether vásárlásra inkább javaslom a Bybit-et, ahol szinte megegyező díjak mellett rendszeres akciók és promóciós kampányok is vannak. Ha érdekel az aktuális befizetési promóció, regisztrálj itt és igényeld a jutalmakat:

Befizetés és kifizetés az OKX-en

A kriptótőzsdék összehasonlításánál lényeges szempont a fiat befizetés és kifizetés egyszerűsége. A befizetésre az alábbi lehetőségeket nyújtják:

OKX Express Buy befizetés, ami 71 különböző valutát támogat, és Visa vagy MasterCard bankkártyával elvégezhető. Időnként elérhető az OKX-en olyan kedvezmény, aminek a keretében ez a fajta instant bankkártyás kriptó vásárlás ingyenes, azonban legtöbb esetben több százalékos költsége is lehet. A pontos díjakat az OKX Express Buy felületen vásárlás előtt látni fogod. Érdemes egyeztetni a megvásárolni kívánt kriptovaluta árfolyamát is.

Kriptovaluta beutalása az OKX-re díjmentes.

Blokkláncon történő kriptovaluta kivét esetén a platform az adott lánc költségeitől függő kivételi díjat számol fel, ez minden blokkláncnál eltérő.

A minimális befizethető összeg 10 dollár vagy egyenértékű más valuta. A maximális kivehető összeg pedig az adott számlától és az ügyfélazonosítási szinttől (KYC 1, KYC 2) és a tranzakciós előzményektől függ.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új