Nigéria újra felveszi a kesztyűt a kriptótőzsdékkel szemben

Nigéria újra felveszi a kesztyűt a kriptótőzsdékkel szemben
Lagos, Nigéria

A nigériai kormány új szabályozást vezet be, melynek keretében az ország hivatalos valutájával való kereskedést gyakorlatilag betiltja valamennyi kriptóplatformon.

A Bloomberg értesülései szerint a törvény előkészítési fázisban van, és az amerikai SEC-hez hasonló feladatokat ellátó nigériai tőzsdefelügyelet terjeszti elő a következő napokban.

Nigéria egyike azoknak az országoknak, ahol számos sikertelen tiltás ellenére is kimondottan népszerű a kriptovaluták használata. Ez nem véletlen, sokan az egyetlen kitörési lehetőségnek tartják az elnyomó és korrupt hatalom pénzügyi játékából. A naira inflációja jelenleg is 30-40% között mozog, míg egy dolláralapú stablecoin csupán pár százalékot inflálódik. De helytálló lenne összevetni a Nigériában szintén népszerű bitcoinnal is, melynek köztudott az értékállósága és kiemelkedő teljesítménye - különösen a gyenge, szándékosan leértékelt, és a népre erőszakolt alternatívával szemben.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Az új megszorítás elsősorban a P2P platformok kereskedésének ellehetetlenítésére irányul. Körülbelül egy hónapja a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező Binance a legtöbb funkcióját kivezette Nigériában, miután a kormány gyakorlatilag a CEX tőzsdék betiltásáról döntött. A peer-to-peer kereskedési funkció azonban megmaradt, noha az e-naira adásvételi opciója nélkül.

Míg a Binance - különösen a CZ-per után - igyekszik valamennyi jogszabályt betartani és megfelelni a változatos jogi akadályoknak, az afrikai kormány erőszakkal próbál nyomást gyakorolni.

Nemrég nagy port kavart Tigran Gambaryan, egy befolyásos Binance-részvényes ügye, akit a hatóságok önkényesen fogtak el és zártak börtönbe Nigériában. A szabadon bocsátásáért 150 millió dolláros váltságdíjat követelnek. A CZ nyomába lépő Richard Teng vezérigazgató "veszélyes precendesnek" nevezte az esetet.

Ajánljuk még