Nem fogod elhinni, mit csinált ma a forint árfolyam

Nem fogod elhinni, mit csinált ma a forint árfolyam

Dörzsölheti a tenyerét, aki reggel bevásárolt euróból - ezzel a címmel jelent meg az Mfor-on az az MTI-s rövidhír, mely kerek 3 mondatával dolgozza fel a mai nap döbbenetes hírét!

Az euró jegyzése este hat órára 379,64 forintra ment fel a kora reggeli 379,23 forintról - szerepel a közleményben

Ez azt jelenti, hogy az EURHUF árfolyama kereken 0,41 forinttal nőtt, azaz a forint értéke kereken 0,1 százalékot romlott. Tudják még követni? 😄

De van lejjebb!

A Győr+ portál múlt heti cikkében kerek 1 mondatos "cikkben" beszámol arról, hogy "az euró árfolyama hét órakor 377,83 forintra gyengült a szerda kora esti 378,20 forintról". És így tett még több tucat más hírportál az elmúlt hetekben.

Most kapkodhatja magát a magyar, hogy másfél százalékos pénzváltási költségen kicserélje a vánkosát euróra, hiszen jön az apokalipszis. Legalábbis azon médiumok áldozatainak, akik a legminimálisabb árfolyammozgást is hergelésre, szenzációhajhászásra vagy klikkvadászatra használják. Kenyeret és cirkuszt nyújtanak, de ennél többre aligha alkalmasak. Ettől nem lesz jobb a magyar pénzügyi műveltsége, pláne nem alkalmas arra hogy felelős befektetési döntéseket hozzon.

Borzasztóan szomorúnak tartom, hogy az átlag magyar nem tud kiszakadni az euró-forint tengelyről, és nemhogy a lehetőségeket nem ismeri, de még áldozatul is esik ezeknek a cikkeknek. Vajon hányan tudják, mi az az állampapír? Egy klasszikus PMÁP-ról vagy DKJ-ről beszélek, semmi bonyolult részvény, kriptó, bármi.

Aki azt hiszi, hogy bármi jelentőset csinált az euró vagy a forint az utóbbi időben, ki kell ábrándítsam: az euró-forint váltogatással soha senki nem fog meggazdagodni (legfeljebb a bank vagy a pénzváltó).

Uramisten, meddig esünk még?
🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még