Nayib Bukele már nem El Salvador elnöke

Nayib Bukele már nem El Salvador elnöke
San Salvador belvárosa - fotó: Esaú Fuentes González / Unsplash

Nayib Bukele, a bitcoinbarát El Salvador elnöke december elsejei hatállyal ideiglenesen lemondott posztjáról. Helyét Rodríguez de Guevara veszi át.

Bukele lemondására az országban dúló bandaháborúk miatt volt szükség, több belső forrás szerint is sürgősen meg kell erősíteni a korábbi elnök védelmét. A lemondás technikailag az elnök és az alelnök többhónapos szabadságolását jelenti, mely egészen a jelenlegi elnöki ciklus végéig tart. Bukele tervezi, hogy folytatja pályafutását, és újraindul a februárban kiírásra kerülő választásokon.

Ellenzéki kritikusai szerint Bukele szabadságolásával egy jogi kiskaput használ ki, mellyel elkerülné a több egymás utáni ciklusra vonatkozó korlátozásokat. Mindezek mellett Salvadorban nincs igazi politikai alternatíva, miután Bukele támogatottsága a legfrissebb felmérések szerint a 90%-ot is meghaladja.

Guevara biztosította a salvadoriakat, hogy Bukele programját jelentős változások nélkül folytatja.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi