Michael Saylor vállalta a 40 millió dolláros bírságot

Michael Saylor vállalta a 40 millió dolláros bírságot

Michael Saylor, a teljes bitcoinkészlet több mint 1%-át birtokló Microstrategy cég ügyvezető elnöke fontos tárgyaláson van túl a washingtoni törvényszékkel - írja a New York Times és a Washington Post. Saylor a hatóságok szerint magánszemélyként több mint 25 millió adót csalt el azzal, hogy kedvezőbb adózású államokba jelentette be magát, mint ahova ténylegesen kötötte a tevékenysége.

A bíróság szerint Saylor a Microstrategy segítségével olyan dokumentumokat állított elő, melyek igazolják, hogy 2005 és 2020 között Virginia és Florida területén tartózkodott, ezzel jelentősen csökkentve a ráróható adóterheket.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Az ügyben mind a Microstrategy cég és Michael Saylor is elutasította a bűnösségét, és a hosszú jogi procedúrával való kellemetlenségeket elkerülve Saylor vállalta a 40 millió amerikai dollárban megállapított büntetés befizetését.

A New York Times szerint Saylor ügye a valaha volt legnagyobb elcsalt, majd befizetett összeg egész Washington állam történelmében.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még