Öt Michael Saylor idézet, ami megváltoztatta a világot

Öt Michael Saylor idézet, ami megváltoztatta a világot

Tom Bilyeu vállalkozó, az Impact Theory podcast készítője meghatározó interjút készített Michael Saylorral "Ez az utolsó esélyed, hogy milliomos legyél 2023-ban" címmel. Aki követi Bilyeu-t, annak nem lesz új, hogy a pénzügyek terén meglehetősen konzervatív álláspontot képvisel. Tom azzal a felcsapással kezdte a műsort, hogy ő irtózik mindennemű kockázattól, és legszívesebben elásná a pénzét a kertben, mígnem rájött: az infláció üteme sokkal gyorsabb mintsem hogy 30 évet üljön a megtakarításán. A bitcoin volatilitása viszont továbbra is no-go zóna Tom számára. Hogy oldjuk fel ezt a kettősséget? Egyáltalán miért fektetne bárki is ilyen volatilis eszközbe mint a bitcoin? Saylor válasza:

A volatilitás az az ár, amit a teljesítményért cserében fizetsz.

2024 elején, rögtön az ETF-ek elfogadása után nagy médiafigyelem övezte a BTC-t Amerikában. Rendre készültek az interjúk az iparág jelentős szereplőivel, köztük Michael Saylorral is. A Bloomberg kérdésére, miszerint mikor fog Saylor eladni, profitot realizálni, mi a kilépési stratégia - Saylor a következő választ adta:

A bitcoin a kilépési stratégia.

Egyszerre velős és zseniálisan pontos. Miután Saylor elkötelezte magát hogy soha nem fogja eladni a Microstategy által birtokolt bitcoin készletet, felmerül a kérdés: mi az, ami miatt a bitcoinra nem spekulatív eszközként tekint. Saylor válasza:

A bitcoin a leghatékonyabb rendszer az emberiség történelmében arra, hogy energiát közvetítsen időn és teren keresztül.

És hogy ténylegesen megértsük, mi van a mantra mögött, Saylor a bitcoin pénzforgalmi szerepével kapcsolatos félreértéseket is tisztázza:

A bitcoin varázslata nem abban rejlik, hogy pénzt küldj 10 ezer mérfölddel arrébbra, hanem hogy pénzt küldj 10 ezer nappal előre.

Infláció, értékmegőrzés - de hogyan? Mit csinált Satoshi, amivel garantálta a bitcoin értékállóságát? Satoshi Nakamoto nemrég nyilvánosságra hozott üzeneteiből kiderül.

Satoshi Nakamoto a BTC mellett feltalálta a digitális időt is
Satoshi szerint a proof-of-work az egyetlen módja hogy a fizikai világból energiát nyerjünk és adatként átvigyük a digitális világba.

Ha körülnézünk a világban, az USA 34 billió dolláros államadóssága, az extrém tőkeáttét, a derivatívák, és a kemény fedezet hiánya mellett azt hiszem, egyértelműen belátható az alábbi Saylor-idézet is:

A bitcoin pénz. Minden más hitel.

Michael Saylor szavai százmilliókhoz jutottak el, és nem túlzás állítani, meghatározó szerepük van a bitcoinról alkotott világnézetünk formálásában.

Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi