Megszünteti a Monero kereskedést a vezető kriptótőzsde

Megszünteti a Monero kereskedést a vezető kriptótőzsde

A piacvezető kriptótőzsde (Binance) kivezeti a Monero (XMR) kereskedését a teljes platformon. Mit jelent ez a kriptovalutára nézve?

A Binance a héten bejelentette: hamarosan semelyik XMR párral sem lehet majd kereskedni a weboldalon, így megszűnik az XMRUSDT, XMRBTC, XMRETH és az XMRBNB pár is. A változtatások február 20-tól lépnek érvénybe.

Emellett megszűnik az XMR kiutalás lehetősége is május 20-ai hatállyal.

A Binance a mostani kivezetés konkrét okát nem hozta nyilvánosságra, csupán az általános keretrendszerüket osztották meg azon elvekről, amiket kivezetéskor figyelembe vesznek. Mindazonáltal az egyik fő mozgatórugó egyértelműen az lehet, hogy a Binance egyre jobban igyekszik megfelelni a szabályozó szerveknek, akik nem nézik jó szemmel egy alternatív, adatvédelem fókuszú kriptovaluta, a Monero létezését. Szintén érdemes felróni a likviditási problémákat, hiszen az XMR mindig is kilógott a sorból, nehéz kereskedhetősége miatt gyakran ki is maradt egy-egy összkriptós bikapiaci raliból. A Binance esetében a keveset kereskedett párok listázása (a felsoroltak közül az XMRBNB a legjobb példa) rendszeresen megszűnik a platformon.

A Monero árfolyama a hír hatására több mint 30%-ot zuhant, azóta viszont sikerült hozzávetőleg 10%-ot visszanyernie az értékéből. Az árfolyam a 118 dolláros szint körül látszik stabilizálódni.

A Monero (XMR) egy nyílt forráskódú, adatvédelem fókuszú blokklánc és kriptó coin. Azon ritka coinok közé tartozik, amit még akár otthoni körülmények között, CPU segítségével is lehet bányászni. Emellett nincs limitálva a blokkméret sem, így magasabb tranzakció-áteresztőképességgel rendelkezik mint a Bitcoin blokklánc.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még