Mától drasztikusan olcsóbbak az ETH layer 2 hálózatok

Mától drasztikusan olcsóbbak az ETH layer 2 hálózatok
Illusztráció: Shubham Dhage

Immáron éles az Ethereum új Dencun szoftverfrissítése, mely jelentősen csökkenti valamennyi, az Ethereumra épülő (layer 2) lánc használati díjait.

A gas fee drámai megvágását minden láncnál jól láthatjuk, a kép például az Optimism hálózat költségeiről készült az éjszaka:

Kép: oplabspbc, Twitter

Mit tett a Duncan frissítés az Ethereummal?


A Dencun frissítés (EIP-4844) után jelentősen nőtt Ethereum tranzakció-feldolgozási kapacitása, így másodpercenként már több mint 100 000 tranzakciót tud kezelni a teljes Ethereum hálózat.

Bevezették az úgynevezett KZG rendszert, ami fokozza a blokkláncon kívüli adatok védelmét és integritását.

A jövőbeli danksharding előszeleként elkülönítették a gas fee-ket az adattároláshoz kapcsolódó hálózati díjaktól, megváltoztatva az Ethereum blokkok validálásának költségét.

🎁
Vásárolj ETH-t a Bybiten és megajándékozunk akár $5000 dolláros befizetési bónusszal. Részletek ide kattintva
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi