Mától drasztikusan olcsóbbak az ETH layer 2 hálózatok

Mától drasztikusan olcsóbbak az ETH layer 2 hálózatok
Illusztráció: Shubham Dhage

Immáron éles az Ethereum új Dencun szoftverfrissítése, mely jelentősen csökkenti valamennyi, az Ethereumra épülő (layer 2) lánc használati díjait.

A gas fee drámai megvágását minden láncnál jól láthatjuk, a kép például az Optimism hálózat költségeiről készült az éjszaka:

Kép: oplabspbc, Twitter

Mit tett a Duncan frissítés az Ethereummal?


A Dencun frissítés (EIP-4844) után jelentősen nőtt Ethereum tranzakció-feldolgozási kapacitása, így másodpercenként már több mint 100 000 tranzakciót tud kezelni a teljes Ethereum hálózat.

Bevezették az úgynevezett KZG rendszert, ami fokozza a blokkláncon kívüli adatok védelmét és integritását.

A jövőbeli danksharding előszeleként elkülönítették a gas fee-ket az adattároláshoz kapcsolódó hálózati díjaktól, megváltoztatva az Ethereum blokkok validálásának költségét.

🎁
Vásárolj ETH-t a Bybiten és megajándékozunk akár $5000 dolláros befizetési bónusszal. Részletek ide kattintva
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új