Átverték Mark Cuban-t, 1 millió dollár ment a lefolyóba

Átverték Mark Cuban-t, 1 millió dollár ment a lefolyóba
Mark Cuban (kép: CNBC)

Kriptó csalás áldozata lett Mark Cuban, milliárdos befektető és médiaszereplő.

A befektető gyanús tranzakcióira elsőként egy WazzCrypto néven futó onchain elemző hívta fel a figyelmet. A tárcán fél éve nem történt semmilyen pénzmozgás, most hirtelen perceken belül az összes token ki lett utalva.

Közel egymillió dollárnyi crypto token ment a lefolyóba (kép: WazzCrypto)

Cuban-t később a DL News portálnak sikerült elérni, aki az eset súlyosságáról is tőlük értesült. Amikor a portál először megkereste, ennyit válaszolt:

"Valaki lehúzott 5 Etherrel"

Majd hamar megtudta, hogy az 5 ETH csak a jéghegy csúcsa. Közel egymillió dollárt érő kriptovalutával verték át. Rövid találgatás után összeállt a sztori:

"Egész biztos hogy a Metamask egy kamu verzióját töltöttem le, valami sz.r volt benne" - nyilatkozta a portálnak.

A MetaMask csalások egyszerű, de biztos módszerre épülnek. A MetaMask hivatalos oldalával megegyezően azonos kinézetű weboldalt készít a támadó, majd bejuttatja a Google keresőbe linkfarmok vagy hirdetés segítségével. Az áldozat a keresőből érkezik, azt hiszi hogy az eredeti oldalról tölti le a bővítményt, de közben annak egy hamisítványa települ a gépére, ami jóváhagyandó tranzakciókat módosít, tárcacímeket cserél ki, rosszindulatú pénzmozgásokat engedélyez.

Cuban-t itthon leginkább az amerikai Cápák Között ("Shark Tank") visszatérő cápájaként ismerik, üzleti karrierjét kukászsákok és bélyegek eladásával kezdte, majd első (dollár)millióit szoftverek viszonteladásával érte el.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még