Marhatrágyából állít elő bitcoint ez az ír vállalkozó

Marhatrágyából állít elő bitcoint ez az ír vállalkozó
Fotó: Unsplash

Mielőtt rápillantanál az órádra, nem, nincsen április elseje. Tom Campbell, a "bitcoin farmer" egy olyan megoldással rukkolt elő, mellyel mindenki jól jár. Az emberek, a környezet, és a vállalkozás is.

Tom Campbell történetét először a Cointelegraph dolgozta fel, akik saját földjén keresték fel a gazdálkodót, hogy mutassa be a történetét.

Mit keresnek a bányászgépek a tehenek között?

Az állatgazdálkodásnak, és itt kimondottan a marha tenyésztésnek van egy jól ismert mellékhatása. Környezeti aktivisták számára visszatérő hot topic a marhák által kibocsátott metán, mely a jelenlegi tudományos konszenzus szerint direkt és indirekt módon is szerepet játszik a globális felmelegedésben.

Ezt a metánt gyűjti össze Tom és csapata az állatok ürülékéből, melyet biológiai úton fermentál, és energiát állít elő belőle.

A létrejött elektromosságot aztán közvetlenül a hálózatra táplálják, és ha túlkínálat adódik, bitcoin bányászásra használják fel - mikor melyikre van szükség, és mikor melyik éri meg jobban.

Tom az interjúban elmagyarázza, azért döntött a bitcoin mellett, mert a többi kriptovalutával szemben ezt tartja a "legtisztább" megoldásnak.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi