Márciusi PlanB elemzés

Márciusi PlanB elemzés

Elérhető a bitcoin világ egyik legismertebb influenszerének, PlanB-nek az aktuális havi elemzése a bitcoin piacról, és a várható bull marketről.

A teljes videót itt tudjátok megnézni, azok kedvéért akik kevésbé jól beszélik a nyelvet, lent kiemeltük a legfontosabb állításokat. Bikára fel!

Kulminációs ponthoz érkeztünk

Az első chart amit PlanB bemutat, a híres színezett stock-to-flow chart. Az ábrán szürkével van jelezve a BTC stock-to-flow modell szerint jósolt ára, a színes pöttyök pedig azt indikálják, hány hónap van még a felezésig. Az pöttyök nem meglepő módon 2 hónap múlva pirossá fognak változni a 2024-es bitcoin felezés miatt.

Az ábráról jól leolvasható, mi történt a piaccal a korábbi években akkor, amikor a "days to halving" indikátor kékről pirosra változott.

PlanB két dolgot emel ki ezen az ábrán: egyik, hogy az elmúlt héten visszatértünk a stock-to-flow modell szerinti árfolyamhoz; másik pedig hogy a kitörés várhatóan nem azonnal fog történni a felezéskor, hanem némi (több hónapos) késéssel.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be az akár $5000 értékű bónuszokat - Regisztrációs link

Bitcoin piaci ciklusok

A következő, bitcoin ciklikusságát mutató ábrának egyetlen kulcs állítása van: ettől a ponttól kezdődik a tényleges bikapiac. Amit eddig láttunk, az az úgynevezett "accumulation phase", azaz "gyűjtési fázis"-nak megfelelő periódus.

PlanB azt javasolja: dőlj hátra, chillelj, és élvezd a jelenlegi helyzetet!

A most induló bikapiacon szintúgy, mint a bitcoin korábbi történelmi bikapiacain ugyanúgy lehetnek kétszámjegyű esések - akár 20-30%-ot is korrigálhat az árfolyam egy nap alatt. Erre érdemes odafigyelni és észben tartani kereskedésnél is.

Váratlanul magas RSI

A harmadik ábra a bitcoin ciklusok és az RSI (relatív erő index) indikátor viszonyát mutatja. A grafikonon az látszik, a jelen pillanatban az felezéseknél megszokott 55-65-ös értéknél jóval magasabb az RSI, így rövidtávú korrekció is benne van a pakliban. Ugyanakkor arra is rámutat, hogy a bitcoin előző bikapiacainak átlagos RSI-je 75-90 között volt.

200 hetes mozgóátlag

A bitcoin 200 hetes mozgóátlagát mutató grafikonon pedig azt látható: a bitcoin 2024-ben jelentősen eltért a 200 napos mozgóátlagtól, ami hosszú távú bullish trendet jelez előre. PlanB itt arra hívja fel a figyelmet, hogy ez minden korábbi ciklusnál is így történt.

💡
A 200 hetes mozgóátlag egy visszatérő elem a bitcoin elemzésekben. A 200 mágikus számnak tűnhet, de ha jobban belegondolunk, szinte pontosan egybeesik a bitcoin felezési ciklusaival.

Bekerülési ár

Végül a legutolsó két chart azt ábrázolja: a bitcoin tulajdonosok több mint 99%-a mára már profitban van. A piros vonal a bitcoin ára, a többi három vonal pedig a bekerülési árat és annak mozgóátlagait ábrázolja. A bitcoin befektetők jelenleg átlagosan 60% pluszban vannak, és PlanB szerint elképzelhető, hogy a bitcoin árfolyama már soha nem megy majd 49 ezer dollár alá.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új