Lehalt az egész Solana blokklánc

Lehalt az egész Solana blokklánc

22 perccel ezelőtt lehalt az egész Solana blokklánc, a függőben lévő tranzakciók nem kerülnek validálásra, és nem működnek a Solanán futó alkalmazások sem.

A Solana fejlesztői a validátorokkal együttműködve közösen vizsgálják az esetet. A Solana blockchain explorere "major outage"-nek, azaz jelentős kiesésnek minősítette az esetet, amire több mint másfél éve nem volt példa a hálózaton.

Egy Solana blokk véglegesedésének átlagos szintideje 400 milliszekundum kell hogy legyen, a mostani hálózati probléma miatt viszont már több mint 22 perce nem véglegesednek a tranzakciók.

Az Upbit kriptótőzsde bejelentette, az incidens miatt ideiglenesen szünetelteti a SOL be-és kiutalásokat.

A mostani eset összefüggésben lehet a Jupiter airdrop miatt kialakult megnövekedett hálózathasználattal. Míg más blokkláncoknál, például az Ethereum vagy Polygon láncoknál a megnövekedett tranzakciószám a tranzakciós költségeket hajtja fel, a Solana mesterségesen alacsonyan tartott tranzakciós költségeivel úgy tűnik, nincsen megfelelő csillapítás a rendszerben. A Solana hálózatát korábban rendszeresen érte kritika hasonló kiesések miatt, azonban ilyen durva szolgáltatás-kimaradást több mint másfél éve nem tapasztalhattunk.

Frissítés (12:52): Az egyik validátor -Stakewiz- jelezte, egy új release-en dolgoznak, ami tartalmazza a hibajavítást. Ehhez viszont a többi validátor segítségére is szükség van, ugyanis össze kell gyűjteni az egyes Solana nodeoknál megrekedt tranzakciókat.

Frissítés (18:20): Öt órán át tartó kimaradás után újra üzemel a Solana blokklánc.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi