Itt az Ethereum valós eszközöket tokenizáló szabványa

Itt az Ethereum valós eszközöket tokenizáló szabványa

Véglegessé vált az Ethereum valós eszközöket tokenizáló szabványa, az ERC3643. Az új szabvány nem csak az Ethereum számára mérföldkő, de az egész kriptópiac számára egyedülálló.

Az Ethereum fejlesztői több korszakalkotó szabványt is elkészítettek a múltban, ilyen például a kriptovaluta token fogalmát életre keltő ERC20, vagy az NFT-ket megteremtő ERC721. Ha viszont valós életbeli eszközöket (mint például részvényt, kötvényt) szeretnénk digitalizálni és a blokkláncra vinni, az ERC20 protokoll nem bizonyul elégségesnek.

Ennek oka, hogy a való életben szigorú szabályozási környezet vonatkozik ezekre az értékpapírokra, és ennek reflektálódnia kell a blokkláncokon is ahhoz, hogy intézményi befektetők, szabályozók, vagy a bankszektor komolyan vegye és egyáltalán felvegye a megfontolandó listára.

Ez most megváltozhat, hiszen ERC3643 legnagyobb ütőkártyája pont hogy

képes ellenőrizni egy adott szereplő jogát a mögöttes eszköz birtoklására

mindezt úgy, hogy nem fedi fel az illető valós életbeli kilétét.

Ez a mérföldkő több mint egy gyakorlati siker, a közös víziónk és munkánk beteljesedése. Az ERC3643 szabvány egy korszakalkotó lépés, hogy fejlett blokklánc-megoldásokat integráljunk a vállalati szektorba - írja Joachim Lebrun, az ERC3643 Egyesület Technológiai Munkacsoportjának vezetője.

Az ERC3643 kialakításában olyan meghatározó szereplők is részt vettek, mint a Polygon Labs, a Bitstamp, Invesco, CMS, Avantgarde, vagy az Oasis Pro. Az új szabvány megvalósításának részleteit bővebben a www.erc3643.org weboldalon olvashatod.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi