Hibázott a Binance, egekbe szökött az ORDI token ára

Hibázott a Binance, egekbe szökött az ORDI token ára
Kép forrása: binance.com

A tegnapi kriptó chartokat toronymagasan az ORDI token vezette, a több mint 150 százalékos áremelkedésével. Nem hiába, a hype a Binance felületén történő listázáshoz köthető, ahol is jópár porszem került a gépezetbe.

Az ORDI egy, a Bitcoin láncon lévő kísérleti szabványt, a BRC-20 token sztenderdet követő mémcoin. A félreértés forrása pedig egy Binance alkalmazott, aki a token neveként a "Bitcoin Ordinals" és fejlesztőinek hivatalos portáljaként az "ordinals.com" oldalt jelölte meg. Az Ordinals egy közel féléves protokoll, ami lehetőséget biztosít, hogy a Bitcoin hálózaton plusz információkat írhassunk minden egyes elküldött satoshiba. Ezt a lehetőséget - úgynevezett inscriptiont ("bevésés") - a Taproot frissítés tette elérhetővé, az Ordinals pedig csupán egy plusz alkalmazásréteget biztosít ennek a funkciónak a kihasználására.

A mémcoin az ordinals.com-tól, és az ord alkalmazástól független "projekt".

Az eset nagyobb nyilvánosságot a Twitteren kapott, reggelre a Binance tudomást szerzett a hibáról, és a mai napon korrigálta a token adatlapján szereplő félrevezető információkat.

Az Ordinals-hoz közhető Charlie Spears tweetje, alatta a Binance Support válaszával

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még