Manipuláció - Nagyot szakított a hamis XRP ETF

Az éjjel nyilvánosságra került egy dokumentum, mely szerint a Blackrock újabb ETF bevezetését tervezi. A képen látható dokumentum kétségtelenül egy nagy lépés az emberiségnek, hiszen ETF-ügyben eddig a Bitcoin és az Ether volt rivaldafényben.

hamis ETF regisztrációs kérvény

A gond csak annyi, hogy a fenti dokumentum hamis. Az alkotó számára nem okozhatott különösebb fejtörést a múlt heti Ethereum ETF beadványon az ETH-t XRP-re módosítani, és átírni a dátumot. Majd persze végigtolni az infót Twitteren.

A kép este 10 óra körül kezdett terjedni, amikor is percek alatt több mint 10%-kal sikerült felpumpálni az XRP árfolyamát.

XRP árfolyam kiugrás

Az értesülést 20 percen belül Eric Balchunas, a Blackrock egyik senior ETF elemzője és a Blackrock szóvivője is cáfolta. Mindezzel együtt a hozzászólásokból kiderül, sokan még így sem hitték el a hír hamis mivoltát.

"Néhányan még mindig nem hiszik, hogy a Blackrock tényleg cáfolta nekem ezt. Pedig de. Egy szóvivő megerősítette. Ha az nem elég és még mindig tombolsz, légyszi kérj orvosi segítséget" - írja Balchunas a poszt alatt.

Egy XRP spot ETF az elmúlt hónapok fejleményei alapján teljesen logikus beadvány lenne, tekintettel arra hogy az SEC nemrég pert vesztett a Ripple-lel szemben, mely alapján kijelenthető, hogy a kriptovaluta nem értékpapír. Ezzel az alábbi videóban foglalkoztunk részletesebben:

Az álhírek terjedése a médiában (különösen a Twitteren) komoly probléma, és a helyzet nem lesz egyszerűbb azzal, hogy a köznép számára is elérhetőek már nagyon komoly dezinformációs gépezetek (gondolunk itt a GPT mesterséges intelligenciájára és annak automatizálhatóságára API-ok segítségével). Elon Musk a közelmúltban megosztotta, hogy saját mesterséges intelligenciát fejleszt a Twitteren terjedő álhírek kiszűrésére.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még