Egész estés scifit készített a Bloomberg az FTX összeomlásáról

Az 1 óra 47 perces dokumentumfilm egyetlen ponton sem állítja, hogy Sam Bankman Fried-nek bármilyen módon köze lett volna az FTX csődjéhez.

Egész estés scifit készített a Bloomberg az FTX összeomlásáról

Az 1 óra 47 perces dokumentumfilm egyetlen ponton sem állítja, hogy Sam Bankman Fried-nek bármilyen módon köze lett volna az FTX csődjéhez. Ellenben hosszan próbál rávezetni, hogy az FTX tőzsde a "bad guy" Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója miatt dőlt be, miközben jóindulatúan kifelejti, hogy az FTX szerződést szegett azzal, hogy a felhasználói vagyonát nem elkülönítve tárolta, vagy hogy a befizetett kriptovaluta rejtélyes módon értéktelen, árfolyammanipulált FTT tokenné alakult.

A film szintén felelőssé teszi a Three Arrows Capital és a Terra/LUNA bukását, mely "tőkekivonási hullámot indított el", miközben egy szóval sem tér ki azokra a vádakra, melyek szerint az Alameda Research aktívan manipulálhatta a LUNA árfolyamát, és szerepe lehetett a 60 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú hálózat bedöntésében.

Való igaz, SBF-et megilleti az ártatlanság vélelme amíg a jogerős ítélet meg nem születik, de ez nem azt jelenti, hogy etikus kompletten kihagyni a vádakat, és másfélórás reklámfilmmel promózni SBF ártatlanságát.

A pártatlan álláspontokat olyan neves színészek biztosítják, mint Kevin O'Leary (Sam Bankman Fried üzlettársa, befektetője), vagy Sam Bankman Fried maga.

A fikció műfaj kedvelői az új filmet itt tekinthetik meg:

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még