Fény derült a világ egyik legnagyobb titkos bitcoin bányájára

Fény derült a világ egyik legnagyobb titkos bitcoin bányájára

Lehullt a lepel a világ egyik legnagyobb titkos bitcoin bányájáról - derítette ki a Forbes oknyomozó riportja. Nem, nem Kínáról van szó.

A Forbes a Planet Labs, Satellite Vu és a Google Earth szatelitfelvételei alapján megtalált egy, a Himalája közepén, Thimphu külterületén lévő konténercsoportot. A farm ugyan egy erdei út mellett található, szabad szemmel nem látható a sűrű erdő takarása miatt.

Régóta beszédtéma, hogy a természeti adottságairól és egyedi kultúrájáról híres állam milliárdokat fektethetett a kriptovaluta előállításába, erre azonban nem eddig nem volt kézzelfogható bizonyítékunk. A Forbes szerint a most megtalált konténerek egyértelműen kapcsolódhatnak Bhután bányászprojektjéhez.

Az erdő közepén pörög a blockchain biznisz
Az erdő közepén pörög a blockchain biznisz - forrás: google maps

Bhután giga projektje régóta nyílt titok, konkrétumokat először a BlockFi és a Celsis csődje kapcsán hallottunk. A csődeljárás során ugyanis lelepleződött a Bhutánhoz köthető bitcoin vagyon egy része.

Az ország nem csak bányászással kapcsolódott be a kriptó vérkeringésbe. Aktív fejlesztések folynak egy decentralizált, digitális identitást biztosító alkalmazás kapcsán, amit maga a koronaherceg is tesztelni fog.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még