Feltörhették a legnagyobb török kriptótőzsdét

Feltörhették a legnagyobb török kriptótőzsdét
Fénykép: Michael Jerrard, Unsplash

Feltörték Törökország legnagyobb kriptóváltóját, a BtcTurk-öt, állítja maga a BtcTurk mögött álló cég.

"A csapataink június 22-én egy kibertámadást detektáltak a platformunkon, ami ellenőrizetlen pénzkivétet tett lehetővé. Csupán néhány, összesen 10 féle kriptovalutát tartalmazó hot walletünk érintett a kérdéses kibertámadásban, a cold walletek, ahol a tőke jórészét tartjuk, biztonságban vannak. A BtcTurk tőkeerőssége messze túlmutat a támadás mértékén, a felhasználói vagyon nem érintett a veszteségekben." - tette közzé a BtcTurk

Az FTX és hasonló botrányok után az internet -mondjuk ki-, nem úgy tűnik hogy elhinné a cég kommunikációját, különösen azt, hogy "felhasználói vagyon nem érintett" az ügyben, amin az se sokat segít, hogy egyik első akciólépésként már meg is történt a felhasználói egyenlegek zárolása és a pénzkivét lehetőségének azonnali befagyasztása.

Jelenleg egyes onchain elemzők 51 millió euró közelire teszik az eltűnhetett kriptovaluták értékét.

Törökország lakossága különösen érzékeny a hasonló botrányokra. A kriptovaluták jelentős népszerűséggel és elfogadottsággal rendelkeznek, miután az alternatíva, az évi több mint 70 százalékot hiperinflálódó török líra érthető módon nem arat sok sikert.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még
Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Trump fejlövése indíthatja el a bitcoin bikapiacot?

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök és elnökjelölt könnyebb sérüléseket szenvedett a pennsylvaniai kampánybeszéde alatti merényletben, sokak úgy vélik, kőbe vésődött az ex-elnök újraválasztása. Trumpot egy nyilvános rendezvényen tetőre kúszó merénylő próbálta sikertelenül kiiktatni - a lövések végül Trump fülét találták el, így heteken belül gyógyuló sérüléseket okozva a korábbi