Felgyorsulhatnak a tranzakciók a Solana új frissítésével

Felgyorsulhatnak a tranzakciók a Solana új frissítésével
Illusztráció: Chris Liverani

A nap legfontosabb Solana híre, hogy a validátorok elsöprő többséggel támogatják azt a javaslatot, mellyel jelentősen felgyorsíthatók lesznek a hálózat tranzakciói a jövőben.

A javaslat a Solana egyik égető problémájára szolgáltatna megoldást, miszerint a validátorok jelenleg úgy részesülhetnek a legmagasabb profitból, ha késleltetik a szavazást, és megvárják, míg szinte bizonyossá válik, melyik blokkok kerülnek majd jóváhagyásra.

A "Timely Vote Credits" mechanizmus bevezetésével a blokkok szándékos késleltetése várhatóan megszűnik, hiszen a hálózat szereplőinek nem fűződik hozzá anyagi érdeke, hogy kivárjanak.

Arra, hogy mennyivel gyorsíthatja a hálózatot új mechanizmus hatása, egyelőre pontos számítások nincsenek, a frissítés a Solana 1.18-as release-ével élesedhet. Az 1.18-as verzió a Solana további égető problémáin is javítana. A base fee / priority fee rendszer megreformálásával a fejlesztők kevesebb "eldobott" tranzakcióra számítanak egy lépést téve a konkurens blokkláncok megbízhatósága felé.

A "Timely Vote Credits" frissítést a szavazásra jogosultak 98%-a támogatta.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal
Ajánljuk még