Erőre kapott a bitcoin Jerome Powell beszéde után

Erőre kapott a bitcoin Jerome Powell beszéde után

Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatot, így továbbra is 525 - 550 bázispont közötti kamatszint az irányadó.

A beszéd ugyanakkor sokkal könnyedebb hangvételű volt, mint az elmúlt hónapokban megszokhattuk tőle, és előrevetítette a várt mennyiségi enyhítés bevezetését is.

Powell szerint az infláció jelenleg kedvezően alakul, azonban még nincsen elegendő adat ahhoz, hogy a jegybank magabiztosan neki tudjon állni a kamatvágásnak. Az elemzők mindezzel együtt optimisták, és májusig bezárólag várják az első kamatcsökkentést.

A kamatdöntő ülés alatt a bitcoin (BTC) árfolyama a többnapos mélypontról gyors fordulatott vett, és több mint 5000 dollárt tudott emelkedni, leküzdve a tartós korrekciótól való félelmeket.

Ezzel a visszapattanással körvonalazódik, hogy valószínűleg a közeljövőben már nem kell az 51 ezres szint visszatesztelésétől tartani. Ezt erősítheti a felezés körüli médiafigyelem és a tőzsdei ETF bevezetéssel kapcsolatos érdeklődés is.

A bitcoin mellett más kriptovaluták is fellendültek ma este: az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) a teljes napra vetítve 8 és 9 százalékos emelkedést tudtak produkálni.

🎁
A Webhárom a ByBit partnereként akár $30 000 értékű bónuszt nyújt új regisztrálóknak. Promóciós link: https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új