Egyedülálló Uniswap bankkártya ötletét dobta fel egy svájci fintech cég

Egyedülálló Uniswap bankkártya ötletét dobta fel egy svájci fintech cég

A Uniswap DAO elfogadásra váró javaslatai között nemrég felbukkant egy érdekes "Uniswap bankkártya" elképzelés. A Fiat24 nevű svájci vállalat egy olyan bankkártyát szeretne piacra dobni, ahol az egyenlegfeltöltési folyamat teljes egészében a Uniswap protokollon keresztül működne.

A Fiat24 elképzelése, hogy dollárt és eurót reprezentáló, saját ERC20 tokenekre új párokat vezetne be, és ezekhez a párokhoz kellő likviditást biztosítana a decentralizált váltón. Így a kártyatulajdonos egy, az Arbitrum blokkláncon futó onchain tranzakcióval egyszerűen feltölthetné a fiat kártyaegyenlegét.

Az elképzelt offramp vázlata.

Az elképzelést a Uniswap DAO decentralizált autonóm szervezetnek küldték jóváhagyásra, ahol az aktuális szavazati arány szerint nem fog átmenni a javaslat. Többen kiemelték, hogy a Uniswap márkanév használati joga nem a DAO, hanem a Uniswap-ot működtető Uniswap Labs fennhatósága, így a konkrétumokkal érdemes lenne náluk "házalni". Így a Uniswap protokoll tetejére épített offramp megoldás nem hamvában halt ötlet, elképzelhető hogy találkozunk vele még a jövőben. Mindemellett érdemes megjegyezni, hogy a Uniswap Labs a Moonpay-jel szerződve a közelmúltban több onramp opciót is bevezetett, ha kicsit is levegőben van a fiat fele nyitás és egy hasonló kártya ötlete, nem valószínű, hogy a brand használati jogát kiadnák a kezük közül.

A benyújtott ötlet részletesen a Uniswap Governance oldalán olvasható.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még