BlastUP - csalás vagy kirobbanó lehetőség?

BlastUP - csalás vagy kirobbanó lehetőség?
Screenshot a BlastUp projekt nyitóoldaláról

A BlastUP egy, a Blast Layer2-es blokkráncra indult új kriptovaluta projekt, mely jelenleg az előértékesítési fázisában van. A cikkben rövid bemutatót adunk arról, hogy miért érdemes vagy nem érdemes befektetni a projektbe.

A BlastUP whitepaper szerint a projekt céljai között szerepel egy Launchpad termék indítása, ami a Blast hálózat új projektjeit támogatná, illetve egy egyelőre ismeretlen AI elkészítése.

A BlastUP projekt emellett passzív jövedelmet biztosítana a whitepaperben fogaltak szerint, amiből persze megint nem derül ki hogy mikor, kinek, mennyit, és honnan van a pénz.

Csalásra utaló jelek

  • A fejlesztői csapat ismeretlen, a projektet semmilyen valós személy nem vállalta magára
  • A whitepaper szövegezése alapján egy olcsó ChatGPT prompt eredménye lehet
  • Szintúgy, mint a projekt fizetett hirdetései a magyar médiában (visszatérő tapasztalatunk, hogy egy normális projekt PR cikkek nélkül is eladja magát)
  • A BlastUP pénzt ígér a felhasználóknak, de nem tudjuk miből (ettől függetlenül a jövőben lehetséges hogy a projekt tényleg pénzt fizet, ezt úgy hívják hogy piramisjáték)
  • AI-t ígérnek egy decentralizált projektbe, ami technikailag kivitelezhetetlen
  • A whitepaper mindenféle technikai megvalósítás részletétől mentes
  • A marketingkampány gyors meggazdagodást ígér

Mit tegyek ha korai fázisban szeretnék befektetni egy kriptó projektbe?

A korai fázisú, különösen az előértékesítés alatt álló tokenekbe történő pénzbefektetés kiemelten kockázatos, és óvaintünk mindenkit, hogy érzelmi döntésre (vagy azért mert olvasott egy cikket), befektessen.

Érdemes valamennyi validációt gyűjteni a korai befektetés előtt, de különösen érdemes megvárni azt a pontot, amikor egy kriptó projekt már rendelkezik auditált forráskóddal. (A BlastUP által felmutatott audit a presale értékesítés okosszerződésére vonatkozik - ami semmit nem jelent, maga az ígért szoftver jelenleg nem létezik.)

Ha nem szeretnél kimaradni korai projektekből, akkor regisztrálj a ByBit-re ezen a linken, ahol jelenleg a bitcoinon kívül még 587 különböző kriptovaluta van listázva. A Bybit-en egy konkrétan ezzel foglalkozó szakértőkből álló csapat vizsgálja az új projekteket azzal a céllal, hogy véletlenül se listázzanak csaló projekteket. Ezzel együtt lehetőséged van korai fázisú, felfutás előtti projektekben kitettséget szerezni, biztonságosabb körülmények között, mintha egy random weboldalhoz csatlakoztatnád a tárcádat.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még