Az SEC pert indít a Metamask fejlesztői ellen

Az SEC pert indít a Metamask fejlesztői ellen

Az SEC-től szármató friss információk szerint az Amerikai Értékpapír -és Tőzsdefelügyelet eljárást tervez indítani a Metamask-ot fejlesztő Consensys vállalat ellen.

Az SEC a Consensys részére egy úgynevezett "wells notice"-t küldött, azaz informálta a céget arról, hogy a jogi nem megfelelőségnek bírósági eljárás lesz a következménye.

A tőzsdefelügyelet jelenleg a Metamask beépített kereskedési és stakelési funkcióit kifogásolja, emiatt be nem jegyzett brókercégnek minősíti a vállalatot.

A Consensys beelőzte a szabályozókat

Noha az SEC új peréről a friss információk még csak ma láttak napvilágot, a Consensys már előre felkészült az eshetőségekre. Az SEC eljárását megelőzve keresetet nyújtottak be, melyben az Ethereum értékpapírnak minősítését kifogásolják. A Consensys reményei szerint a korábban indított eljárásban hamarabb megállapításra kerül, hogy ez Ethereum nem minősül értékpapírnak, így a Metamask készítői ellen felhozott vádak is semmisnek minősülnek majd.

A Metamask nincs egyedül

A Metamask nincs egyedül, az Ethereum vitatott státusza miatt jelenleg számos SEC-eljárás folyik, többek között a Binance, a Coinbase és a Uniswap ellen. Amennyiben megállapítást nyerne, hogy Ripple XRP-jéhez hasonlóan az Ethereum ether coinja nem minősül értékpapírnak, a decentralizált üzleti szektor is fellélegezhetne.

Az USA leszámolna a non-KYC váltókkal

Eközben az FBI ma hajnalban egy közleményt adott ki, miszerint bűncselekményt követ el aki megfelelő ügyfélazonosítás nélkül üzemeltet kriptovaluta váltókat vagy más decentralizált üzleti alkalmazásokat.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még