Az ETH szép csendben beelőzte a bitcoint

Az ETH szép csendben beelőzte a bitcoint

Annak ellenére, hogy a médiában jelenleg a bitcoin zaja elnyom mindent, az Ethereum (ETH) az elmúlt napokban kiemelkedően jól teljesített.

Az elmúlt hetet vizsgálva a bitcoin árfolyama 3,66%-os pluszban van, míg az ether 10,76%-ot tudott növekedni, így kedd hajnalra már 3000 dollár környéki árfolyamon kereskedik.

Az Ethereum árfolyama az elmúlt 7 napban (Coinmarketcap)

Az Ether teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert előre jelezhet egy esetleges úgynevezett altcoin szezont. Az altcoin szezon minden bitcoin ciklusra jellemző periódus, mely során az Ethereum és más blokkláncok kriptovalutáinak relatív felülteljesítése tapasztalható a bitcoinnal szemben.

Arra, hogy ez a kilengés magával hozhatja-e rövidtávon az ether és más kriptovaluták felülteljesítését, kicsi az esély. Ennek okát egyszerűen leolvashatjuk a bitcoin elemző PlanB chartjáról, mely a bitcoin periodikus RSI változását ábrázolja.

Kép forrása: PlanB (Twitter)

A chart szerint jelenleg 63-as RSI körül tart a bitcoin, az altcoin szezon pedig tipikusan 70 és 75 közötti RSI környékén szokott beköszönteni. Így valószínűbb, hogy az altcoin season majd csak a felezés után vagy a felezés környékén jön el. Érdekes módon a bitcoin felezés miatti túlvettsége egybeeshet az Ethereum ETF-ek bejegyzésének várható dátumával, mely a következő altszezon fő katalizátora lehet.

Az Ethereum legutóbb pontosan két éve, az orosz-ukrán háborús konfliktus kitörésekor volt 3000 dolláros szinten.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új