Aukció alatt a kriptótörténelem egy ikonikus darabja

Aukció alatt a kriptótörténelem egy ikonikus darabja
Bitcoin és Janet Yellen a kongresszus előtt

Bitcoin Sign Guy néven aukcióra bocsátották azt a papírlapot, mellyel a szerző Janet Yellen 2017-es kongresszusi meghallgatásán tiltakozott.

A lap pontosan Yellen mögött rondít bele a kamerafelvételbe egy sárga papírral, melyen a "Vásárolj bitcoint!" felirat látható. A lap mögött megbújó személy kiléte sokáig ismeretlen volt, később megállapításra került, a közgazdász végzettségű, és bitcoin projektekhez kötődő Christian Langalis van a demonstráció mögött.

Janet Yellen az amerikai politikai tér egyik leghangosabb kriptó kritikusa, megszólalásai mémként terjednek az interneten, szintúgy, mint a fenti akciót rögzítő felvételek.

🎁
Vásárolj bitcoint a Bybiten erre a linkre kattintva, és megjutalmazunk akár 5000 USD értékű első befizetési bónusszal

A CNBC aznapi tudósítása szerint a férfit az akció miatt eltávolították az ülésteremből, ugyanis az efféle demonstráció sérti a házszabályt. A bitcoin árfolyama még aznap 3,7%-ot emelkedett.

Amikor a bitcoin közösség a lapról kérdez, azt szoktam mondani: "Te is ezt csináltad volna a helyemben." Igen, egyszerűen bementem a meghallgatásra, lerajzoltam a papírra, majd belelobogtattam a kamerába. Viszont a közösségi szellem volt, ami a mémmé alakította a képet. A mutatvány kitalálásában ki is merült az elképzelésem. A bitcoin aggreszívan ajtót tört az intézményi üzleti szektorba 2017-ben. Bármilyen bitcoinos aki értékeli a satoshiit, ezt mondta volna. Jó érzés végre felszabadítani ezt a papírt a zoknis fiókomból, és felajánlani a bitcoin közösségnek. Akkor még nagy port kavart, most csak pusztán nyilvánvaló: A bitcoin özönlik. Az irányítás halott.

- írja a Langalisként bemutatkozó publikáló a Scarce City oldalán.

Az aukció magyar idő szerint holnap délután 5 órakor indul, addig remélhetőleg megerősítést nyer az is, hogy 100%-ban az eredeti műről van szó. A verifikációt könnyíti, hogy Langalis fotókat is posztolt, ahogy a bitcoinos lappal pózol, így elég lehet azok eredetiségét vizsgálni.

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még