Atomi bitcoin tranzakciókat tenne lehetővé egy új projekt

Atomi bitcoin tranzakciókat tenne lehetővé egy új projekt

Akár blokkláncok közötti atomi bitcoin tranzakciókat is lehetővé tenne az új Portal projekt, mely az elmúlt napokban 34 millió dolláros tőkebevonást kapott.

A Portal egy olyan peer-to-peer tranzakció lehetőségén dolgozik, mely atomi cross-chain tranzakciókat eredményezne. Ennek lényege, hogy a felhasználónak nem kell megbíznia semmilyen köztes szereplőben, hiszen ha a tranzakció bármely oldalon sikertelen, az nem kerül be semelyik blokkláncra.

Ma a láncok közötti kriptovaluta-mozgatás még gyerekcipőben jár, és centralizált kriptótőzsdék vagy bridge-ek közbeiktatásával történik. Mindkettő a saját hátrányaival. Míg egy centralizált tőzsdénél a legjelentősebb kockázat a csődkockázat, egy láncok közti bridge esetében az okosszerződés biztonsága. És nem véletlenül: ezek a kódok elképesztően hosszúak és komplexek, valamint óriási mennyiségű letétbe helyezett kriptovalutát kezelnek. Számos precedens mutatja, hogy a bridge-ek a legjobb auditok ellenére is tartalmazhatnak biztonsági réseket, melyeket kihasználva dollármilliárdok lehetnek veszélyben.

🎁
Van már bankkártyád a Binance kártya helyett? Most ingyen megkaphatod! Regisztrálj a Bybit kriptótőzsdén és csapj le a Webhárom exkluzív bónuszaira: Ingyenes bankkártya igénylés

A Portal ígérete szerint ez a kockázat innentől kiküszöbölhető, azaz atomi tranzakció révén nem áll fenn a veszélye annak, hogy az egyik láncon eltűnik a tárcádból a bitcoin, a másik láncon meg nem érkezik meg. A két eseménynek egyszerre kell történnie, vagy sehogy.

A Portal a napokban a Coinbase, OKX, Gate.io centralizált kriptótőzsdéktől és az Arrington Capital befektetőcégtől is kapott kezdőtőkét a projekt fejlesztéséhez.

A cross-chain megoldások fejlesztése számos kriptóprojekt kiemelt fókusza 2024-ben, ezen dolgozik többek között a Chainlink, a Polygon és az Ethereum Fundation is.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még