Most épp a PayPalnál kutakodik a tőzsdefelügyelet

Az amerikai Értékpapír -és Tőzsdefelügyelet hiányzó dokumentumokat követel a Paypal PYUSD stablecoin bevezetésével kapcsolatban.

Most épp a PayPalnál kutakodik a tőzsdefelügyelet

Az amerikai Értékpapír -és Tőzsdefelügyelet hiányzó dokumentumokat követel a Paypal PYUSD stablecoin bevezetésével kapcsolatban - jelent meg a kérelem ma reggel az SEC oldalán. A PayPal megerősítette a hírt:

2023 november elsején idézést kaptunk az SEC Végrehajtási Osztályától a PayPal USD stablecoinnal kapcsolatban. Az idézés dokumentumok előállítását kéri. Együttműködünk az SEC-vel a kérés kapcsán - tette közzé a PayPal

A PayPal stablecoin bevezetése nem volt zökkenőmentes, ahogy a Facebook Libra/Diem világpénze esetében láthattuk, az amerikai hatóságok nem nézik jó szemmel ha egy tech óriás digitális pénzkibocsátásba kezd.

A monopóliumot az USA szeretné magának megtartani, különösen a közelgő digitális jegybankpénzük fényében.

A PYUSD egy, kezdetben Ethereum láncon kibocsátott dolláralapú stablecoin, konstans árfolyamát a PayPal által letétbe helyezett fedezet biztosítja. Bevezetésekor számos kritikát kapott, miután kiderült hogy a PayPal teljes kontrollt szerezhet a PYUSD-ben tárolt vagyon felett, beleértve a tárolt kriptovaluta központi megsemmisítését is.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még