A PayPal alapítója is beszállt a bitcoinba

A PayPal alapítója is beszállt a bitcoinba

A PayPal alapítója is beszállt a bitcoinba. Peter Thiel az általa menedzselt Founders' Fund-on keresztül 200 millió dollárnak megfelelő bitcoin és ether befektetést eszközölt - írja a Reuters két meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A hírügynökség szerint a giga vásárlást augusztus és szeptember között tudták le, mikor is a bitcoin árfolyama még 25 ezer dollár körül volt.

Így összességében elmondható, a Thiel-féle Founders' Fundnak közel fél milliárd dollárnyi kriptovaluta megtakarítása van, körülbelül 60-40 arányban a bitcoin javára.

Nem ez az első kriptó befektetése ugyanakkor a Founders' Fundnak. Az alap már 2014 óta aktívan fektet kriptovalutába, a pozícióikat viszont még az FTX összeomlása előtt sikerült lezárni - így összességében 1,8 milliárd dollárnyi profittal távoztak az előző bitcoin-ciklus bikapiacáról.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még
Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Programozható tárcák, biometrikus azonosítás: mi vár az Ethereumra 2024-ben?

Korszakváltó új technológiákat hozott az Ethereum idén. Jönnek a programozható walletek, eltűnhetnek a privát kulcsok, és választhatnak a felhasználók egyéb autentikációs módszerek, többek közt biometrikus azonosítás vagy 2FA között. Az ERC-4337 szabvány szerint létrehozott tárcáknál a jövőben nem lesz szükség okosszerződésekre bizonyos kódok futtatásához az Ethereum virtuális gépén. Az új