4 karakter, 4000 dolláros BTC rali

IBTC. Ez a négy karakter indíthatta a tegnapi, rég nem látott Bitcoin kitörést 30-ról 34 ezer dolláros szint felé. Ezt a szimbólumot foglalták le ugyanis a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock által benyújtott iShares Bitcoin ETF számára.

A Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) listájába való bekerülést a befektetők egy nagy lépésnek értelmezték a tőkealap elfogadása felé, ugyanakkor fontos kiemelni hogy az első spot Bitcoin ETF tényleges engedélyezése és tőzsdére kerülése még várat magára.

Szintén említésre méltó a napokban Larry Fink, a Blackrock vezérigazgatójának nyilatkozata, miszerint az ETF bevezetéséhez szükséges Bitcoin bevásárlást már októberben elkezdhetik.

Erre azért van szükség, mivel az ETF a bevezetése előtt egy "seeding" körön fog átesni, ami a gyakorlatban annyit takar, hogy biztosítani kell egy kezdeti kereskedhető mennyiséget, ennek pedig természetesen a fedezetét (azaz a tényleges kriptovalutát) is birtokolni kell.

Ugyan a Blackrock / iShares termékcsalád a favorit, az általános konszenzus, hogy a Ripple-per elvesztésével és Gary Gensler harcának lecsillapodásával akár még az idei évben több spot Bitcoin ETF-et engedélyezhet az Amerikai Tőzsdefelügyelet.

🎁
Regisztrálj a ByBit kriptótőzsdén és zsebeld be a $10-$5000 értékű bónuszokat. Promóciós link:
https://partner.bybit.com/b/webharom
Ajánljuk még