3 érv hogy miért fektess bitcoinba

3 érv hogy miért fektess bitcoinba

A bitcoin az egyetlen véges eszköz a Földön.

Évszázadokon keresztül az értékmegőrzés sztenderdje az arany volt. Ha megugrik az arany ára, hirtelen egyre több aranybánya nyílik, egyre több aranyat termelnek, ez pedig lenyomja az arany értékét. A bitcoin kivételével az összes befektetésnél a kereslet fellendülése a kínálat fellendülését okozza.

A bitcoinnál ez nem lehetséges. Pontosan meghatározott, hogy a bitcoin milyen ütemben inflálódik, és mi a maximális kibányászható mennyiség belőle. Ha a kereslet infláció feletti, a bitcoint egyre magasabb áron lehet csak megszerezni egészen addig, mígnem a piaci viszonyok kiegyenlítődnek.

A bitcoin hálózat egy évtizede stabilan működik.

Egészen pontosan 11 éve hibátlanul, kimaradások nélkül, folyamatosan üzemel. A legutolsó hálózati probléma 2013-ban volt, mikor is a bitcoin hálózat 6 órán keresztül nem tudott tranzakciókat validálni. Egészen azóta egyetlen kimaradás sem volt úgy, hogy közben a bitcoin tranzakciós volumene nagyságrendekkel nőtt.

A jövőben ugyanez várható, ugyanis minél több bányász üzemelteti a bitcoin hálózatot, annál biztonságosabb, és annál nagyobb az elméleti rendelkezésre állása.

Ezzel párhuzamosan a hagyományos pénzügyi rendszerben napi szinten hallunk kisebb-nagyobb problémákról - legyen egy kimaradás az OTP-nél, vagy legyen egy fedezet nélküli hazárd bank összeomlása.

A bitcoin szabadság és önrendelkezés a vagyonod felett.

Mi történik, ha a kormány pénzmosással gyanúsít? Befagyasztják a számládat.
Mi történik, ha a kormány adócsalással gyanúsít? Befagyasztják a számládat.
Mi történik, ha a kormány ellensége vagy? Befagyasztják a számládat.

És még sorolhatnám...

Mikor a COVID-járvány alatt kamionos tüntetés szerveződött egész Kanada-szerte, pár nap sem kellett hogy Justin Trudeau kormánya elrendelje a kamionosok bankban tárolt pénzének teljes befagyasztását. Nem meglepő módon a sztrájk folytatódott, mikor rájöttek, hogy a résztvevők adományokat a szabad, mindenféle politikának és kormányzati nyomásnak ellenálló bitcoinban (!) is tudnak szerezni.

🎁
Kereskedj a Bybit kriptótőzsdén és megajándékozunk! Akár 30 000 USD jóváírás a számládon, kereskedési volumentől függően.
Érdekel az ajánlat

Az oldalon található cikkek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény szerinti befektetési tanácsadást. A Webhárom kizárja a felelősségét az egyéni befektetési döntésekből fakadó esetleges károk miatt. Tartalmaink szerzői jogvédelem alá tartoznak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

Ajánljuk még